Maximumbedrag fiscaal aftrekbare fietsvergoeding 2022 - 2023 per km in België

Fietsvergoeding elektrische step

Ook voor een elektrische step is geen fietsvergoeding voorzien. Ook al is de fietsvergoeding verplicht in de sector of op bedrijfsniveau ingevoerd. Bij het gebruik van je deelstep kan je wel werkelijke kosten inbrengen voor de huur van een step.

Wandelvergoeding? Te voet naar het werk?

Ook wandelen is een duurzame verplaatsing. Als u dicht genoeg bij uw werk woont, is lopen naar uw werk een prima manier om wat extra beweging te krijgen. Een ander voordeel van wandelen naar werk is dat het u kan helpen uw hoofd leeg te maken en stress te verminderen. Wandelen geeft je de tijd om na te denken en na te denken over je dag, en kan je helpen problemen op te lossen of nieuwe idee├źn te bedenken.

Fietsvergoeding elektrische fiets

De elektrische fiets en speed pedelec worden gelijkgeschakeld aan een niet-elektrische fiets voor de berekening van de fietsvergoeding. De vergoeding wordt maandelijks berekend op basis van het aantal effectieve (afgeronde) kilometers en dagen dat je de (elektrische) fiets of speedpedelec gebruikte om naar je vaste tewerkstellingsplaats te gaan. Ook als je een elektrische leasefiets hebt kan je een fietsvergoeding ontvangen. Bereken hier je fietsvergoeding